Ha párkapcsolatod megújításán gondolkodsz, tippekre vagy közvetlen segítségre van szükséged, nézz körül a kozeledjetek.hu oldalon!

 

Szőke Attila Szilárd és Szőke Etelka református lelkészházaspár, családi szaklelkigondozók. Etelka párterapeuta is, tizenöt éve dolgozik egyházunk családokat segítő szolgálatánál. Együttesen tíz éve kísérnek házaspárokat, tartanak tréningeket valamint előadásokat országszerte és a határainkon túl.

Hivatásunknak élik meg, hogy segítsenek a szeretet dinamikáit megtalálni a hozzájuk forduló házaspároknak. Ebben sokáig az Integratív Párterápia módszere, majd az utóbbi években az Érzelem Fókuszú Terápia (ÉFT) lett a vezérfonaluk.

Közeledjetek! című könyvük 2020-ban jelent meg Kiadónk gondozásában. Az alábbiakban a könyv fülszövegét idézzük.

"Életünk legfontosabb személyeihez való kötődésünk alapvetően meghatározza kapcsolatainkat, párkapcsolatunkat is. Finom, nem mindig tudatos motívumokról van szó, amelyek mégis örömtelivé vagy nehézzé tehetik a házaspárok életét. Hogyan lehet a házastársi kapcsolaton belül megtalálni azt a közelséget, amelyben valóban mindkét fél szeretve érezheti magát? Milyen hatással van a férfi- és a női szerepek változása a házastársi kapcsolatra? Megmaradhat-e a szenvedély egy életen át? Mi köze van egymáshoz a hitünknek és a kapcsolatunknak? Ezeket a kérdéseket feszegeti a párkapcsolat dinamikájáról szóló könyvében Szőke Attila Szilárd és Szőke Etelka, akik házastársak és munkatársak is.

A témák feldolgozásában segítenek a fejezetek végén található kérdések. A Baranyai (b) András illusztrációival készült kötetet ajánljuk pároknak és csoportoknak, egyházi házaspárköröknek."

A Közeledjetek! A párkapcsolat dinamikája c. könyv megrendelhető webáruházunkban.