Hirdetés
MagyarEnglish
Csendes várakozás – Újból megjelent a Karácsony ideje című novellaválogatás

Karácsony ideje
Bolti ár:  2 000 Ft
Internetes ár:
1 700 Ft
Megtakarítás: 15%
Kosárba!

Ismét megjelentettük a korábbi évek során nagy sikert aratott Karácsony ideje című novelláskötetünket. Ezúttal egy, a Könyvhét magazinban korábban megjelent cikkel szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani a kötetet.

Csendes várakozás

Az áruházak már november elején karácsonyi díszbe öltöznek, egyre korábban kezdődik a karácsonyi vásár, az emberek bronz-, ezüst-, arany vasárnapban mérik az időt. A feszültség fokozódik, be kell szerezni mindent – munka után rohanás a boltba, aztán rohanás haza. Nem olyan régi – ám roppant trendi – szokás az adventi kalendárium, amely édességgel, meglepetésekkel készíti fel a gyerekeket a karácsonyi ajándéközönre.
Az advent jelentése valójában több ennél: eljövetel, várakozás az igazi ünnepre, Jézus születésére. Érdekes, hogy a keresztyénség két nagy ünnepét egyaránt várakozással teli, lelki felkészülést nyújtó időszak előzi meg: mind a Húsvét előtti böjt, mind a karácsony előtti advent lehetőséget ad a befelé fordulásra.

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szokások ma már koránt sem olyan egységesek, mint egykor voltak. Családonként változó, ki hogyan készül az ünnepre, nehéz biztos fogódzókat találni. A bizonytalankodók és az új ötletekre vágyók egyaránt haszonnal forgathatják a Kálvin Kiadó Karácsony ideje című novellagyűjteményét. Bölcsföldi András öt nagy egységre osztva 15 történetet válogatott azzal a céllal, hogy segítsen elmélyülni, lelkileg felkészülni az ünnepre. Szép íve van az advent első vasárnapjától vízkeresztig tartó karácsonyi ünnepkörnek, ezt az ívet követi a novellák csoportosítása is. A kötetbe gyűjtött elbeszélések között nem egy olyan van, amelyet más válogatásokban nem találhatunk meg. Kincs István, H. Németh István vagy Toma István neve még a tájékozott olvasók számára is új. A klasszikus szerzők (Kosztolányi Dezső, Lázár Ervin, Szabó Magda) ismert történetei mellé, úgy vélem, azért kerültek be frissítésként az irodalmi körökben kevésbé ismert szerzők művei, mert a bennük megszólaló hang megélt, megküzdött hitből fakad. Olyan történetek ezek, amelyek világítanak, bíztatást, erőt adnak a hosszú téli sötétség idején

Pompor Zoltán

Forrás: Könyvhét 2012/6.

 

Karácsony ideje
Magyar írók novellái adventtől vízkeresztig
Szerkesztette Bölcsföldi András
ISBN 9789635581993
Fr/5, keménytáblás, 188 oldal, 2000 Ft

 

Címkék:
 

Hozzászólás

Név:
Hozzászólás:

Kosár

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Szűrés szerzőreBejelentkezés


Fizessen bankkártyával

Internetes vásárlását bankkártyával is fizetheti!

A bankkártyás fizetésről, és a webáruház használatáról bővebb információt a "Használati feltételek" menüpontban talál.

Kiemelt ajánlatunk

Bolti ár:  1 500 Ft
Internetes ár:
1 500 Ft
Megtakarítás:Akciós ajánlat

Bolti ár:  9 900 Ft
Internetes ár:
9 900 Ft
Megtakarítás:

Hírlevél feliratkozás

Kosár ajánlása

A kosár üres

Eseménynaptár

December 2018
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Partnereink

Hirdetés